Κάρτα καυσαερίων

Κάθε όχημα, ανεξαρτήτως τύπου και κατηγορίας, είναι υποχρεωμένο να έχει Κάρτα Ελέγχου Καυσαερίων (Κ.Ε.Κ), η οποία βέβαια πρέπει να ανανεώνεται και να μην ξεχνιέται γιατί υπάρχουν και τα πρόστιμα.

Κάρτα Ελέγχου Καυσαερίων υποχρεούνται να έχουν όλα τα οχήματα, 1 χρόνο από την πρώτη ημέρα κυκλοφορία τους. Κατόπιν η ανανέωσή της γίνεται κάθε χρόνο για τα Ε.Ι.Χ. και Φ.Ι.Χ έως 3,5 τόνους μεικτό βάρος. Τα ταξί και τα Φ.Ι.Χ άνω των 3,5 τόνων υποχρεούνται να βγάλουν Κ.Ε.Κ. 6 μήνες μετά την αγορά τους ως καινούργια και έκτοτε κάθε 6 μήνες.

Το πρόστιμο της τροχαίας για κυκλοφορία χωρίς ισχύουσα Κ.Ε.Κ. είναι τσουχτερό, αφού κυμαίνεται από 35 έως 200 ευρώ, ανάλογα με τους εκπεμπόμενους ρύπους που θα βεβαιώσει το κινητό κλιμάκιο. Επιπλέον, ακόμα και στην περίπτωση που ισχύει η Κ.Ε.Κ., αλλά δεν επαληθευτούν οι αναγραφόμενες μετρήσεις, τότε ενδέχεται να ακυρωθεί η ισχύουσα Κ.Ε.Κ.

Για την έκδοση της Κ.Ε.Κ. στο συνεργείο μας απαιτείται μόνο η άδεια κυκλοφορίας. Ο χρόνος για τον έλεγχο διαρκεί λίγα μόλις λεπτά, ενώ το κόστος είναι 20ευρώ.

Προσέχω για να μην πληρώνω.

Comments are closed.